OVER KELLY

OPLEIDING

Kelly van den Boogaard studeerde in 2016 af aan de Bachelor of Dance, richting Musicaltheater, in de rol van Serena Katz in Fame, onder regie van Martin Michel. Daarna studeerde ze verder aan de Master of Music, richting Muziektheater, waar ze met een Nederlandse bewerking van If/Then haar diploma behaalde, onder regie van Daniël Cohen. Beiden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze volgt momenteel nog steeds zanglessen bij haar hoofdvakdocent Edward Hoepelman. 

THEATER

In het 5e jaar van Soldaat van Oranje was Kelly te zien in het ensemble en als cover Hofdame Angela. In de zomer van 2017 was ze met een theatraal liedjesprogramma onderdeel van Theater Festival Boulevard in Den Bosch. Na haar Master studie, volgde in 2018 direct een plek in het ensemble van de Nederlandse theatertour van The Addams Family. Momenteel staat ze in het ensemble van Hello, Dolly! en speelt ze - indien nodig - de rol van Ireen Allooy.

Hiernaast creëert Kelly volgend seizoen in samenwerking met theater De Hofnar en nog vier andere jonge theatermakers een voorstelling ter ere van het twintigjarig bestaan van dit theater. Deze productie gaat in mei 2021 in première in Valkenswaard.

TELEVISIE

Kelly was met Soldaat van Oranje te zien tijdens de Musical Sing-a-Long 2015 en het Concert op de Amstel ter afsluiting van 200 jaar Koninkrijk. De cast van The Addams Family verzorgde een gastoptreden bij Omroep MAX en trad op tijdens de uitzending van het Musical Awards Gala 2019, waar zij ook de Award voor Beste Grote Musical in ontvangst namen.

OVERIG

Naast haar werkzaamheden als actrice geeft Kelly privé zanglessen aan ambitieuze jonge zangers. Meer hierover onder LEREN.

© 2020     |     www.kellyvandenboogaard.nl     |     Portretfotografie: Isabeau Bosscher